Balleguiden

Vi har samlet lidt praktisk information til dig og dine forældre om din hverdag på Balle. Her er måske svar på dine spørgsmål – men spørg endelig, hvis du er i tvivl.

Balleguiden

Herunder har vi samlet den praktiske information til dig og dine forældre om hverdagen på Balle. Her er måske svar på nogle af de spørgsmål du kunne have. Der er mange ting at huske på, når man starter på efterskole. Vi håber, at denne lille guide, kan hjælpe, og selvfølgelig hjælper vi hinanden med at huske det hele når vi sammen starter op på Balle.

Computer
Vi har trådløst netværk i tidsrummet kl. 07.00 – 23.00

Hovedformålet med computeren er at bruge den til skolearbejde, både på dit værelse og i undervisningen. Vores undervisning foregår elektronisk og vi arbejder med diverse elektroniske platforme. Vær opmærksom på, at skolens forsikring ikke dækker din private computer, så undersøg gerne, om din egen forsikring dækker. Derudover skal I selv kunne servicere computeren under opholdet. Man medbringer max 1. computer pr. elev.

På skolen har vi også en Playstation, og derfor skal I IKKE have spilkonsoller mm. med.

Cykel/ cykelhjelm
Det er KUN spring/adventurelinjen, der SKAL have cykler med, da det er en del af deres linje at cykle. Husk derfor din cykel og cykelhjelm.

Alle elever får udleveret en refleksvest. Den bruger Spring/adventurelinjen, når de cykler og alle elever, når vi er på gåtur i starten af skoleåret.

Daglig information
I får daglig information både til samlinger, på VIGGO (skolens intranet) samt på vores informationsskærme. Beskeder om lektier, skemaændringer, programmer for kommende arrangementer mm. bliver sendt på VIGGO. Det betyder, at I skal tjekke VIGGO i løbet af dagen, så I kan følge med i hverdagens dynamik.

Elektriske apparater
Det er IKKE tilladt selv at medbringe køkkenapparater, toastere, tv og soundbokse.

Forældrearrangementer
I løbet af året inviterer vi jer forældre til forældredage. Her har vi skolehjemsamtaler, hvor I taler med kontaktlæreren om skolegangen og om, hvordan jeres barn har det med at være efterskoleelev. Til forældreweekenden får I forældre ligeledes mulighed for at opleve, hvordan det er at gå på efterskole. I kan selvfølgelig altid kontakte skolen, hvis I har noget på hjerte. Husk at holde jer opdateret på skolens hjemmeside.

Fri fra undervisning
Du får mest ud af dit efterskoleophold, hvis du sørger for at placere dine tandlægebesøg mm. i de forlængede weekender eller ferier. Hvis du skal have fri fra undervisning eller obligatoriske arrangementer, skal dine forældre skrive eller ringe til kontoret på VIGGO (vores intrasystem) til KONTORET eller til info@balle-mail.dk / 75881205. Kontaktlæreren kan ikke give fri. Kontoret har åbnet for telefoner i hverdag 7.45-14.45.

Fødselsdag
Når du har fødselsdag skal det selvfølgelig fejres. Din værelseskammerat hejser flaget for dig i gården foran spisesalen, og vi synger Balles egen fødselsdagssang til morgensamling. Vi fejrer månedens fødselsdagsbørn en gang i måneden.

Gymnastikopvisninger
Skolen laver ca. 15 opvisninger i løbet af foråret. Opvisningsplanen opdateres løbende og kan findes på hjemmesiden, når gymnastiksæsonen starter.

Hallerne
Der må ikke tages mad med ind i hallerne. Ingen sko og boldspil i hal 1 og 3. Ingen udendørs sko i hal 2. Der må ikke hoppes eller springes på trampolin uden, at der er en lærer til stede.

Indkøb
Du må gå i Brugsen i løbet af dagen, når du har fri. Dog ikke efter kl. 18.00.

Kontaktlærer og kontaktgruppe
Du er hele dit efterskoleår tilknyttet en kontaktlærer og en kontaktgruppe. I kontaktgruppen mødes vi ugentligt og til forskellige arrangementer i løbet af året.

Din kontaktlærers opgave er:

  • at holde øje med, at DU trives.
  • at tale med DIG om efterskolelivet.
  • at holde kontakt til dine forældre, hvis der skulle opstå noget.

Du vil altid kunne tale med din kontaktlærer, hvis du har problemer eller spørgsmål. Kontaktlæreren er den primære kontakt mellem hjem og skole. Som forældre har I et ansvar for at fortælle kontaktlæreren, hvis jeres barn udtrykker glæde eller frustration.

Kostpolitik
På Balle prioriterer vi at lave maden med udgangspunkt i sæsonens råvarer, og maden tilberedes med stor vægt på grøntsager. Derudover tilbydes du frugt i løbet af dagen. Du får dagligt 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider, der er udvalgt med variation, sundhed og overskud for øje. Fastfood m.v. hører til udenfor skolens område, da vi ønsker, at du prioriterer de sunde alternativer vi tilbyder.

Køkken
I løbet af året har alle elever køkkentjanser. Køkkentjansen er en uge i løbet af skoleåret, hvor hver elev sammen med andre elever og køkkenmedarbejderne, tilbereder og serverer maden, vasker op og gør rent i køkkenet. Arbejdsopgaverne er opdelt op i en turnus, så alle får prøvet at bage, tilberede grøntsager, lave varm mad, kold mad, vaske op og gøre rent. Du får også mulighed for at præsentere den tilberedte mad, for resten af skolen, når de er samlet i spisesalen. Køkkentjansen er med til at skabe en forståelse for, hvilket arbejde, der ligger bag det at skabe et dagligt måltid og samtidigt give jer basale køkkenfærdigheder i et storkøkken.

Lektietime
Om aftenen er der lektietime/stilletime, hvor alle elever kan fordybe sig lektier og slappe af. Der er også mulighed for at få hjælp ved en lærer.

Lærerværelset
Her kan du printe, og det er her du kommer og siger “hej” (”tjekker ind”) efter weekender og ferier. På lærerværelset ligger posten, hvor breve og andet uddeles.

Medicin
Tager du medicin eller har en sygdom, som skolen bør have kendskab til, skal du give din kontaktlærer besked. Din medicin kan opbevares på lærerværelset.

Skolen må ikke for egen regning indkøbe og udlevere håndkøbsmedicin til elever, jf. lægemiddelloven § 67.

Derfor skal du selv sørge for at have det med du har brug for.

Mobiltelefon
Du må gerne medbringe din mobiltelefon, men den må kun benyttes på dit værelse.

Måltiderne
Hovedmåltiderne på Balle er obligatoriske og fælles. Forfriskning om formiddagen og eftermiddagen er frivilligt, men vi slutter dagen af fælles i spisesalen med aftenforfriskning.

Nattevagt
Om natten kan nattevagten kontaktes på skolens tlf. 75881205, dog kun ved akutte problemer.

Nøglebrik
Din nøglebrik til værelset er dit ansvar. Hvis den bliver væk, koster det 200 kr. Det er dit ansvar sammen med dine værelseskammerater at sørge for værelset er låst, når I ikke er på værelset.

Oprydning
Du skal rydde op efter dig selv, både efter undervisning, måltider og i fritiden.

Pas
Husk gyldigt pas.

Påklædning
Når vi er ude af huset, til idræts-, gymnastikstævner eller andre arrangementer, har vi vores Balledragt på, så man kan se, hvor vi kommer fra. Balletøjet får du ved skoleårets start. Derudover skal du selv sørge for påklædning og for at vaske dit tøj. Vi hjælper dig gerne i gang. Vi har et vaskehus med vaskemaskiner, tørretumbler og et udendørs tørrestativ.

Rengøring
Områderengøring: du har en aften om ugen ansvaret for at gøre et område på skolen rent, fx et klasselokale.

Grønne områder: sammen med din kontaktgruppe har du ansvaret for at holde et udendørsområde rent.
Gangrengøring: du og din værelseskammerat indgår i en turnusordning med de andre elever på gangen.
Værelsesrengøring: du er medansvarlig for rengøringen. Om onsdagen skal I gøre ekstra grundigt rent på værelset, imens lærerne har lærermøde. Derudover skal du og din værelseskammerat hver morgen skal sørge for at:

  • rede jeres senge
  • tørre bordene af
  • støvsuge gulvet
  • tømme skraldespanden
  • almindelig oprydning
  • lufte ud

Studievejledning
I årets løb tilbydes du samtaler med vejlederne. Vejlederne hjælper med videreførelse af uddannelsesplanen, samt udarbejdelse af denne.  Ligeledes sørger vejlederne for tilmeldinger til ungdomsuddannelserne sidst i januar måned. Dette i et meget tæt samarbejde med dig som elev og dine forældre.

Skolens regler
Regler er ikke til for reglernes skyld – men for din skyld.

Vi tager altid udgangspunkt i situationen, når vi skal beslutte at effektuere eller håndtere en regel, men vi har overordnet fire vigtige regler, der understøtter, at alle skal kunne føle sig trygge ved at være hos os. Overskridelse af disse fire grundregler medfører en individuel og alvorlig behandling af situationen af de ansvarlige på skolen.

  • Rygning er forbudt, så længe, du bor eller er på skolen. Dette gælder også snus, vandpibe, E-cigaretter o.lign.
  • Alkohol og spiritus er forbudt.
  • Euforiserende stoffer er forbudt.
  • Du må ikke have sex, mens du opholder dig på skolen.

På Balle taler vi ordentligt til hinanden, vi vægter en god omgangstone, og at man behandler hinanden ordentligt. Se link til vores antimobbestrategi: https://www.balle-efterskole.dk/bag-om/love-og-formalia/

Sygdom
Du skal melde dig syg, hvis du har det dårligt. Det skal ske i spisesalen, hvor du noteres syg af morgenvagten. Bliver du syg senere på dagen, skal du henvende dig til den lærer, som du skal have i undervisningen. Sygdom gælder hele dagen. Det betyder, at du skal blive på værelset indtil næste morgen, og lærerne vil kigge ind til dig flere gange i løbet af dagen. Maden henter din værelseskammerat i forbindelse med måltiderne. Vi passer på din mobil/computer mm. så du kan bruge energien på at blive rask hurtigst muligt.

Husk at tjekke op på dine lektier, når du har været syg og i det hele taget, når du har været fraværende. Det er vigtigt, at du selv samler op på det forsømte. Hvis du har brug for at komme til lægen, skal du benytte din egen læge. Ved akutte tilfælde er det muligt at benytte den lokale læge.

Hvis du skal på skadestuen, giver vi eller du dine forældre besked. Ved skader eller sygdom, hvor vi ringer 112, tager der en lærer med dig, og vi kontakter naturligvis dine forældre.

Sygesikringsbevis
I skal medbringe både det blå sygesikringsbevis og det gule sygesikringsbevis.

Weekender
Du er meget velkommen til at blive på skolen i weekenden. Husk at tjekke kalenderen på skolens hjemmeside. BW er en bliveweekend, hvor du skal blive på skolen. Derudover findes der mange weekender, hvor du selv bestemmer, om du bliver på skolen eller tager hjem.

Ønsker du at være her i weekenden, skal du tilmelde dig på Viggo senest tirsdag kl. 13.00, så weekendvagten og køkkenpersonalet ved, hvor mange elever, der er på skolen hele weekenden. I weekenden er der tid til at slappe af fra en hektisk hverdag. Der er tid til at hygge, lave anderledes aktiviteter og nyde dine kammeraters selskab.

Tager du hjem i weekenden, skal du være tilbage på skolen mellem kl. 19.00 og 21.30.

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Hermed modtager De nyeste kursusprogram samt info om Balle Kursus & Læring